Exposities

 • Tussen Woord en Beeld

  Tussen Woord en Beeld is de Kunst en Poëzieroute in De Haan georganiseerd door kunstplatform ARTslag. De zomerexpositie in onze beeldentuin is daar een onderdeel van. Beelden van Manon Huguenin, Henk Korthuijs en Luc De Man. Maar ook “Wunderwall” een tentoonstelling van tweedimensionale werken van 40 internationale kunstenaars.

 • MHK Sculpture Art De Haan-Vosseslag

  Wij exposeren ons werk permanent in onze eigen expositieruimte en beeldentuin aan de Kennedylaan 23, te De Haan, België.

  Wees welkom! We zijn geopend op afspraak. Aarzel niet. Zie onder aan deze pagina onze contactgegevens.

 • Workshop beeldhouwen

  Van 28 september t/m 19 oktober 2024 geven Manon en ik beeldhouwworkshops onder de Griekse zon aan zee. Kijk op www.griekenlandaanzee.nl voor meer informatie. Zowel voor beginners als voor gevorderden.

 • Zomerexpo 2024

  Gedurende de zomer zijn we altijd open op afspraak maar ook elke maand in een weekend. Luc De Man komt ons versterken met zijn veelal stalen sculpturen. De oerkrachten, de natuur, de organische vormen worden gereduceerd tot een bol, terwijl de menselijke activiteit wordt teruggevonden in het ultieme streven naar de perfecte kubus.

  Naast de sculpturen hebben we ook de expositie ‘Wunderwall’ een veelzijdige tentoonstelling van 2D-werken

 • Sculptures@Sea

  Onze monumentale werken staan op de zeedijk van de Haan en Wenduine samen met dat van twee andere kunstenaars. In totaal 40 kunstwerken. Sculptures@Sea is een sideproject van de gemeente De Haan aanvulling op de triënnale Beaufort. Te bezichtigen tot en met 3 november 2024

 • Atelier in Beeld

  Atelier in Beeld ofwel Open Studio Days is een kunstroute doorheen Vlaanderen en Brussel. Meer dan 2500 kunstenaars openen dit weekend hun deuren. Op 4 en 5 mei 2024 zijn we geopend van 11-18 uur. Het adres is Kennedylaan 23, 8420 De Haan. Naast ons atelier is ook de beeldentuin geopend met nu ook veelal corten stalen beelden van Luc De Man en in onze expositieruimte 2D-werk van 40 verschillende internationale kunstenaars.

 • EXPoZEE

  EXPoZEE is een jaarlijkse expositie voor leden van het Haanse kunstplatform ARTslag. Manon en Henk nemen beide deel aan deze groepsexpositie met elk 1 beeld. Totaal doen er meer dan 50 kunstenaars mee. Stem bij uw bezoek op ons. Wie weet vallen we beide in de prijzen.

 • Storyteller

  Expositie en boekvoorstelling van Dirk Roose met zijn nieuwste serie van 22 schilderijen en 20 kortverhalen van een waaier schrijvers.

  Opening is op zondag 23 maart met om 14.30 en om 16.30 live performance van enkele schrijvers die voordragen uit eigen kort verhaal.

  Openingsdagen en -tijden van de exposite: 24 en 30 maart maar ook 2e Paasdag 1 april 2024 steeds van 14-18 uur

  Ook de beeldentuin van Manon Huguenin en Henk Korthuijs is op die dagen en uren geopend

  Kortverhalen van:

  Hervé J. Casier, Werner Storms, Dirk Bos, Dirk Roose, Stefaan Pennynck, Greet De Coninck, Marnix Speybroeck, Flor Vandekerckhove, Staf de Wilde, Daniel Hugo, Sabine De Graeve. 

 • Non Stop Kunst

  Is een expositie van meer dan 40 kunstenaars in het voormalige klooster van Gits. Gemeente Hooglede.

  Geopend op zaterdag 9 en 16 maart 2024 van 14-23 uur en op de zondagen 10 en 17 maart 2024 van 10-18 uur.

  Elke kunstenaar heeft een of meerdere eigen kamers(cellen) ter beschikking om in te vullen met zijn of haar kunstwerk.

  Henk zal een cel vullen met zijn thema Privacy en Identiteit. Een overzicht van zijn barcodes en vingerafdrukken.

  Een tweede cel zal gevuld worden met een maquette die hij eerder maakte voor een oorlogsmonument met als titel “Dit nooit meer” Helaas nu opnieuw zeer actueel.

  Een derde cel zal hij vullen met schilderijen van zijn vrienden Lynda Deutz, Alexx Meidam en Hans Kuipers die gezamenlijk Panorama Persepit maakten. Een reeks van 24 schilderijen die samen een panorama vormen van de duinen in Wenduine.

  Manon zal haar cel vullen met een overzicht van haar nieuwste Spirituele beelden.

 • Herr Faust wordt weer jong. Toneelspel

  Met de welwillende medewerking van J.W. Goethe.
  Regie: Jacky Tummers Treden op: Bart Dauwe, Jacky Tummers, Karel Gevaert, Laurette Muylaert, Laura Bracke en “Françoise Vanhecke”.

  Huiskamervoorstelling te De Haan of Gent Beeldentuin MHK, Kennedylaan 23,  8420 De Haan-Vosseslag Op zondag 18 en 25 februari 2024 om 15.00 uur Of Restaurant Madonna,  Poel 7,  9000 Gent Op zaterdag 17 en 24 februari 2024 om 15.00 uur Inkom € 13,00   

  Reserveren op 0494 302 275 of evavdb@mac.com Na de voorstelling in De Haan is de beeldentuin tot 17.00 uur geopend.

  Opeens weer jong worden! Echt jong, van jaren dus. Dank zij een tover-truc of zo. Ach, een hachelijke onderneming. Want weet jij nog hoe het er werkelijk aan toe ging toen jij nog jong was? En vooral: wie en wat was jijzelf toen? Dan maar liever de bescheiden weg “wat krakend van leden maar jong van hart”?? En zodoende toch nog even kunnen meesmullen van bepaalde jeugdige geneugten? Ah! Dan pas gaan de Poorten der Belachelijkheid Wagenwijd Open. Kom binnen, kom binnen, Beste Publiek, en amuseer u te pletter met de meelijwekkende, scabreuze avonturen van Herr Faust en Compagnie

 • Zomer Expo 23 ‘High Five’

  Deze zomer is onze beeldentuin elke maand wel een keer open. En dat van 9 april t/m 10 september 2023, steeds van 11.00-18.00 uur.

  Naast nieuwe beelden van Manon en mijzelf presenteren we dit jaar ook Plastieken van Günter Muller en schilderijen van Alexx Meidam (NL) in april en mei en Lynda Deutz (NL) van juli t/m september.

  We zijn open:

  Pinkstermaandag op 29 mei
  In de Zomervakantie op 9 juli
  Tijdens de ARTslag kunstroute “Tussen Woord en Beeld” op 26 en 27 augustus
  Zomereinde op 10 september

  En na vrijblijvende afspraak zijn we natuurlijk ook geopend.