Logo Henk Korthuys

Niet gerealiseerde ideeën: Beaufort 04

Een droom is natuurlijk om te kunnen participeren bij een prestigieuze tentoonstelling als de Beaufort. Een triënnale welke gehouden wordt langs de hele Belgische kust en waar in de regel alle kustgemeenten aan mee doen. Zeker nu ik zelf aan de Belgische kust woon en al bijna als vanzelfsprekend deel uitmaak van de Beaufort vanwege mijn woonplaats De Haan, was het een uitgelezen kans om vrijblijvend contact te zoeken met de curatoren van Beaufort 04. Omdat je nooit geselecteerd wordt vanwege de kleur van je ogen heb ik een maquette gemaakt van een idee dat ik had.

Een reusachtige barcode van Beaufort 04 zelf. Sowieso al een thema voor mij vanwege de privacy gevoeligheid die het gebruik van barcodes met zich brengt. En waarover ik al een hele serie in 2 dimensies maakte.

Maar een driedimensionaal sculpture van zo’n barcode 5  meter hoog en 20 meter lang zag ik al staan op het strand en zag de zandkorrels, door de wind gegeseld,  al spelen met de zuilen van de barcode. En dat terwijl de schaduw van die zuilen constant van richting verandert in het zand door de stand van de zon. Dan ook zou de lichtblauwe kleur van de zuilen tegen de blauwe lucht werken als een Fata Morgana. Zodat je niet weet of je de realiteit nog ziet. Dan ben je er zeker van dat je in de werkelijkheid staat.


   
Designed by Webproof